Ga direct naar inhoud Ga naar voettekst

Lisa del Bo

In 1961, het jaar dat John F. Kennedy beëdigd werd als de 35ste president van de Verenigde Staten, wordt Lisa del Bo in de buurt van Bilzen geboren. Ze groeit op tussen haar 4 zussen en broer in een warm en hecht gezin met een papa die voorzanger was bij het Gregoriaans kerkkoor. Al snel wordt duidelijk dat de kleine Lisa ook gebeten is door de muzikale microbe. Vrolijk zingt ze mee met de plaatjes die haar mama in huis haalt en op haar twaalfde gaat ze bij het koor van Mopertingen, het rustige Limburgse dorpje waar ze woont.

De jaren verstrijken en het leven gaat verder, maar muziek blijft een belangrijke rol spelen in Lisa’s leven. Rond haar twintigste trekt ze naar de muziekacademie in Genk om er notenleer en de opleiding klassieke zang te volgen. Nog in die periode gaat ze aan de slag als dirigente van het kinderkoor ‘Do Re Mi’, wat ze uiteindelijk 20 jaar zal doen, en ze zingt op huwelijksmissen, begeleid op gitaar door haar neef Luc.

Op dat moment denkt Lisa er in de verste verte nog niet aan om een zangcarrière uit te bouwen. Samen met haar man Jos sticht ze een gezin waarbij ze de liefde die ze zelf van haar ouders kreeg, doorgeeft aan haar eigen kinderen.

Maar dan laat ze zich na veel aandringen overtuigen om deel te nemen aan de VTM Soundmixshow, een talentenjacht die je nu zou kunnen vergelijken met The Voice. Lisa, die absoluut niet bezig is met het winnen van deze zangwedstrijd maar gewoon niet wil afgaan voor de kids van haar koor, brengt het nummer  “What’s A Woman” van Vaya Con Dios. Ze doet dat zo overtuigend dat ze de show wint.

Dat is het begin van een zangcarrière die nu al 30 jaar overspant. Hoogtepunten in die 3 decennia zijn onder meer Lisa’s deelname aan het Eurosongfestival in Oslo met ‘Liefde is een kaartspel’ en de Will Tura-klassieker ‘Eenzaam zonder jou’ die ze in duet met Bart Kaell naar de eerste plaats van de Vlaamse Top Tien zingt. Ook bijzonder succesvol is haar samenwerking met Piet Roelen en de projecten “Best of The Sixties”, “Best of The Fifties” en “Best of The Forties” waarin Lisa haar grote liefde voor liedjes van vroeger kan tonen.

Een andere kant van haar krijgen we te zien én te horen wanneer ze de gastvrouw mag zijn van het Virga Jesseconcert tijdens de gerenommeerde Virga Jessefeesten in Hasselt.

Ook Lisa’s sfeervolle Kerstconcerten met de mooiste Kerstliedjes en bekende klassiekers uit het Kerstrepertoire zijn een schot in de (kerst)roos. Jaar na jaar komen steeds meer mensen kijken, luisteren en genieten.

Lisa is een veelzijdige artieste, een ervaren vakvrouw, én één en al vriendelijkheid in de omgang wat haar geliefd maakt bij publiek en organisatoren.

Ze is nog lang niet uitgezongen, heeft nog een boel muzikale plannen en streeft er steeds naar om de beste optredens te geven én mensen met een tevreden en blij gevoel huiswaarts te laten keren.  Want op een podium voelt Lisa zich in haar sas of ze nu een sfeervol Kerstconcert geeft, een show met golden oldies uit de jaren 40, 50 en 60 of een intiem Lisa Gelooft-concert.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen op deze website accepteer je ons gebruik van deze cookies.  Meer info